Hoe werken kristallen

Alles in het Universum is een prachtige levensdans van allerlei natuurkundige processen. Atomen, elektronen, fotonen en meer doen mee in een groot spel met elektromagnetische velden en bio scalaire golven. Ehhhh….ben ik je al kwijt?

Kristallen zijn een natuurlijk onderdeel van onze planeet en van dit spel. Er hangt veel magie rond de werking van kristallen, supertof, maar als onderdeel van ons leven op aarde is de werking eenvoudig te verklaren met behulp van natuurkundige systemen.

Waardoor wordt de werking van een kristal bepaald?

De werking van een kristal wordt vooral bepaald door zijn trillingsfrequentie en deze hangt weer af van het soort en type kristal.

Wat is een trillingsfrequentie eigenlijk?

Alles is energie, alles is onderdeel van een web van verbonden elektromagnetische trillingsfrequenties. Dit web verbindt alle atomen en deeltjes in het universum. Het is een dans van atomen, elektronen, fotonen en elektromagnetische velden. Zo met elkaar verbonden vindt alles zijn weg door ons Universum. Een trillingsfrequentie is de beweging van atomen en deeltjes door energie. Een atoom dat sneller beweegt heeft een hogere trillingsfrequentie dan langzamer bewegende atomen. Tijdens het vormingsproces van kristallen, onder immense druk, zoeken de beschikbare atomen een verbinding met elkaar in een zo klein mogelijke ruimte.  De atomen worden op die manier heel geordend gerangschikt in kristallijne roosters. De wijze waarop deze atomen kunnen bewegen is daarmee vastgelegd (binnen die samenstelling) en dus een uiterst constante trillingsfrequentie. De atomen zijn immers onderdeel van een bijzonder geordend systeem, de kristallijne rangschikking van het kristal.

Afhankelijk van welke atomen op het moment van ontstaan aanwezig zijn vormen zich verschillende kristalsoorten. Kwarts is het meest voorkomend, de basis ervan bestaat uit siliciumoxide. Zijn er andere atomen aanwezig dan ontstaan er andere verbindingen en kristallen, en dus is de trillingsfrequentie anders. Er zijn immers andere atomen, verbindingen en kristalroosters aan de orde, die dan ook anders bewegen.

Door zijn kristallijne structuur is een kristal supergoed in staat om energie op te slaan, vast te houden en af te geven. Dat is dan ook de reden dat ze veel worden toegepast in huidige technologische processen. Denk aan computers, lasers, zonnecellen etc., de hierin gebruikte kristallen geven bewezen constante meetbare frequenties af. NASA doet veel onderzoek naar de toepassing van kristallen. In een van de projecten wordt onderzocht hoe kristallen kunnen worden ingezet om astronauten te beschermen tegen ruimtestraling (bron nasa.gov).

Echt alles heeft een trillingsfrequentie, zo ook ons menselijk lichaam, een gezond lichaam trilt op een hogere frequentie dan een ziek lichaam. Verschillende soorten kristallen, met zoals hierboven uitgelegd verschillende trillingsfrequenties,  kunnen resoneren met specifieke onderdelen van ons lichaam/systeem. En door combinaties van verschillende kristallen te gebruiken kan je weer andere effecten bewerkstelligen, hoe cool is dat?

In feite zijn kristallen in alle beschavingen gebruikt voor  bescherming en genezing. Duik maar eens de geschiedenis in en je komt de mooiste verhalen tegen over hogepriesters met kristallen borstplaten (Bijbel), kristallen als onderdeel van heilige cirkels (Stonehenge) en het leggen van Lapis Lazuli en Jaspis bij zieken in het Irak van 3000 v.C. 

KRISTALLEN

Onderdeel van rituelen en onlosmakelijk verbonden met magie. Er gaat een troostende werking van ze uit, of je er nu in gelooft of niet. Laat je betoveren door hun natuurlijk schoonheid, houd ze vast en verbind je  met het nu.