Hoe werken kristallen

Als je nu een verhaal verwacht vol magie en hocus pocus dan moet ik je helaas teleurstellen. Natuurkundige processen als bioscalaire golven, elektromagnetische velden, fotonen, etc. zijn de basis van de werking van kristallen. Ze zijn  een prachtig natuurlijk onderdeel van onze aarde.

Afhankelijk van het proces hoe een kristal is ontstaan en waar dit op aarde plaats vindt, heeft elke kristal een andere chemische samenstelling, doorgaans erg gestructureerd.

Kristallen worden veel toegepast in huidige technologische processen, denk aan computers, lasers en zonnecellen, omdat ze bewezen sterke meetbare frequenties opnemen,  vasthouden en afgeven. NASA doet veel onderzoek naar de toepassing van kristallen. In een van de projecten wordt onderzocht hoe kristallen kunnen worden ingezet om astronauten te beschermen tegen ruimtestraling (bron nasa.gov).

Door zijn kristallijne structuur is een kristal supergoed in staat om energie op te slaan, vast te houden en af te geven. Verschillende soorten kristallen hebben verschillende frequenties en resoneren met specifieke onderdelen van ons lichaam/systeem. Door combinaties van verschillende kristallen te gebruiken kan je weer andere effecten bewerkstelligen, hoe cool is dat?

Een bekend voorbeeld is rozenkwarts, met een sterk helende werking op ons hartchakra.

Met een fotonen-camera kunnen de frequenties van kristallen en de effecten op ons lichaam worden vastgelegd.

Een beetje magie is er gelukkig wel. In feite zijn kristallen in alle beschavingen gebruikt voor  bescherming en genezing. Duik maar eens in de geschiedenis en je komt de mooiste verhalen tegen over hogepriesters met kristallen borstplaten (Bijbel), kristallen als onderdeel van heilige cirkels (Stonehenge) en het leggen van Lapis Lazuli en Jaspis bij zieken in het Irak van 3000 v.C.