LET’s TALK ABOUT….. Rozekwarts

Misschien is rozekwarts wel het meest bekende kristal op onze aardbol, ik bedoel wie heeft er niet van gehoord?

Het kristal dat staat voor liefde geven, liefde ontvangen, verbinding via ons hartchakra. Familie van bergkristal, meestal lichtroze van kleur, een beetje transparant.

Vaak krijg ik de vraag gesteld:

Maar Grietje, wat moet ik dan voelen? Is het bijgeloof dat rozekwarts helend en balancerend werkt op het hartchakra? En dat is best een goede vraag.

De Griekse filosoof Aristoteles beschreef in zijn werk De Anima  (De Ziel) vijf manieren waarop mensen iets kunnen waarnemen: zien, horen, ruiken, proeven en voelen. Hierover valt niet te twisten, immers de bijbehorende organen zijn zichtbaar aan onze menselijke buitenkant: ogen, oren, neus, tong en huid.

Inmiddels zijn onze onderzoekstechnieken wat verfijnder dan in de tijd van Aristoteles en is bekend dat ons brein informatie niet alleen via zenuwcellen (welke in contact staan met onze zintuigen) verkrijgt, maar ook via trillingen. Een mens heeft wel degelijk meer zintuigen dan de door de beroemde Griekse wijsgeer genoemde.

Wij mensen zijn allemaal verschillend, gelukkig maar. Als we dit nu even toespitsen op onze zintuigen dan is bij de één het zintuig reuk beter ontwikkeld en een ander kan weer beter horen. En dan is er de categorie die hoog gevoelig is voor bijzonder fijne frequenties, trillingen, zoals ik.

Zintuigelijke waarnemingen kun je ontwikkelen, je kunt ze trainen. Ik ben getraind in het voelen van de frequenties van kristallen. Mijn gevoeligheid om hele fijne trillingen waar te nemen en te interpreteren ontwikkel ik steeds verder. Daarentegen  zal ik echt nooit een neus worden om parfums voor Chanel te ontwikkelen. Ik heb de basis te pakken, ik ruik het verschil tussen No.5 en Allure, maar daar houdt het op.

Een tijdje geleden heb ik het boek ‘Het mysterie van de kristallen schedels’ van Karin Tag gelezen. Tag is de directeur en oprichter van het ISR-instituut en het Seraphim instituut in Amerika, ze heeft archeologische en geologische opgravingen bezocht en bestudeerd.  Ook  heeft ze onderzoek gedaan naar elektromagnetische velden en fotonen-energie.

Fotonen zijn de kleinste bouwstenen van het licht, ze hebben geen massa, wel energie. Het zijn een soort energiepakketjes. De hoeveelheid energie in zo’n pakketje hangt samen met de golflengte, en dus de kleur, van het licht. Fotonen bewegen met de snelheid van het licht. Als ze onderweg langs energievelden komen verandert hun energie, hun  trillingsfrequentie. Deze veranderingen kunnen worden vastgelegd met een fotonen-camera, we zien dat dan als gekleurde lichtbanen.

Tag beschrijft dat wanneer een stof overgaat in een andere aggregatietoestand of in een andere stof, er fotonen vrijkomen en er een fotonen- of lichtveld ontstaat. Overal waar leven aanwezig is, waar stofwisseling plaatsvindt, daar zijn fotonen. Daar waar de fotonenstroom sterker wordt, daar wordt de intensiteit van licht verhoogd en dus de trillingsfrequentie.

Op deze foto, genomen met een fotonen-camera, zien we het licht-energieveld van een rozekwarts. Duidelijk is dat het kristal wordt omgeven door een  roze energieveld, naar boven toe uitlopend in oranje en groen. Roze staat volgens de kleurenleer symbool voor liefde, oranje voor de verbinding met het goddelijke en groen voor genezing.

Tevens heeft Tag het effect van de rozekwarts op het hartchakra met de fotonen-camera vastgelegd. Op de volgende foto zie je haar dochtertje Linda zonder een rozekwarts in haar handen, we kunnen het de neutrale referentie noemen.

De afbeelding toont een gelijkmatig groen energieveld rond het hartchakra van Linda, dat doorloopt tot aan de schouders.

Vervolgens fotografeert Karin haar dochter met de eerder getoonde rozekwarts in haar linkerhand.

Het resultaat is prachtig, we zien dat de rozekwarts het volledige gebied rond het hartchakra van Linda roze kleurt. De oorspronkelijke groene kleur is bijna verdwenen. De rozekwarts heeft het energieveld van het meisje veranderd.

Met deze foto’s, gemaakt met een fotonen-camera, heeft Karin Tag laten zien wat sommigen van ons kunnen voelen, rozekwarts heeft invloed op ons hartchakra. Ze heeft hiermee naar mijn mening prachtig mooi de vertaalslag weten vast te leggen naar een breed gedragen zintuig, namelijk zien.

Helaas ligt de fotonen-camera nog niet in elk schap, tot die tijd blijf ik mijn kristallen voelen en hou ik jullie hiervan  op de hoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *