LET’s TALK ABOUT….. Rozekwarts

Misschien is rozekwarts wel het meest bekende kristal op onze aardbol, ik bedoel wie heeft er niet van gehoord?

Het kristal dat staat voor liefde geven, liefde ontvangen, verbinding via ons hartchakra. Familie van bergkristal, meestal lichtroze van kleur, een beetje transparant.

Vaak krijg ik de vraag gesteld:

Maar Grietje, wat moet ik dan voelen? Is het bijgeloof dat rozekwarts helend en balancerend werkt op het hartchakra? En dat is best een goede vraag.

De Griekse filosoof Aristoteles beschreef in zijn werk De Anima  (De Ziel) vijf manieren waarop mensen iets kunnen waarnemen: zien, horen, ruiken, proeven en voelen. Hierover valt niet te twisten, immers de bijbehorende organen zijn zichtbaar aan onze menselijke buitenkant: ogen, oren, neus, tong en huid.

Inmiddels zijn onze onderzoekstechnieken wat verfijnder dan in de tijd van Aristoteles en is bekend dat ons brein informatie niet alleen via zenuwcellen (welke in contact staan met onze zintuigen) verkrijgt, maar ook via trillingen. Een mens heeft wel degelijk meer zintuigen dan de door de beroemde Griekse wijsgeer genoemde.

Wij mensen zijn allemaal verschillend, gelukkig maar. Als we dit nu even toespitsen op onze zintuigen dan is bij de één het zintuig reuk beter ontwikkeld en een ander kan weer beter horen. En dan is er de categorie die hoog gevoelig is voor bijzonder fijne frequenties, trillingen, zoals ik.

Zintuigelijke waarnemingen kun je ontwikkelen, je kunt ze trainen. Ik ben getraind in het voelen van de frequenties van kristallen. Mijn gevoeligheid om hele fijne trillingen waar te nemen en te interpreteren ontwikkel ik steeds verder. Daarentegen  zal ik echt nooit een neus worden om parfums voor Chanel te ontwikkelen. Ik heb de basis te pakken, ik ruik het verschil tussen No.5 en Allure, maar daar houdt het op.

Een tijdje geleden heb ik het boek ‘Het mysterie van de kristallen schedels’ van Karin Tag gelezen. Tag is de directeur en oprichter van het ISR-instituut en het Seraphim instituut in Amerika, ze heeft archeologische en geologische opgravingen bezocht en bestudeerd.  Ook  heeft ze onderzoek gedaan naar elektromagnetische velden en fotonen-energie.

Fotonen zijn de kleinste bouwstenen van het licht, ze hebben geen massa, wel energie. Het zijn een soort energiepakketjes. De hoeveelheid energie in zo’n pakketje hangt samen met de golflengte, en dus de kleur, van het licht. Fotonen bewegen met de snelheid van het licht. Als ze onderweg langs energievelden komen verandert hun energie, hun  trillingsfrequentie. Deze veranderingen kunnen worden vastgelegd met een fotonen-camera, we zien dat dan als gekleurde lichtbanen.

Tag beschrijft dat wanneer een stof overgaat in een andere aggregatietoestand of in een andere stof, er fotonen vrijkomen en er een fotonen- of lichtveld ontstaat. Overal waar leven aanwezig is, waar stofwisseling plaatsvindt, daar zijn fotonen. Daar waar de fotonenstroom sterker wordt, daar wordt de intensiteit van licht verhoogd en dus de trillingsfrequentie.

Op deze foto, genomen met een fotonen-camera, zien we het licht-energieveld van een rozekwarts. Duidelijk is dat het kristal wordt omgeven door een  roze energieveld, naar boven toe uitlopend in oranje en groen. Roze staat volgens de kleurenleer symbool voor liefde, oranje voor de verbinding met het goddelijke en groen voor genezing.

Tevens heeft Tag het effect van de rozekwarts op het hartchakra met de fotonen-camera vastgelegd. Op de volgende foto zie je haar dochtertje Linda zonder een rozekwarts in haar handen, we kunnen het de neutrale referentie noemen.

De afbeelding toont een gelijkmatig groen energieveld rond het hartchakra van Linda, dat doorloopt tot aan de schouders.

Vervolgens fotografeert Karin haar dochter met de eerder getoonde rozekwarts in haar linkerhand.

Het resultaat is prachtig, we zien dat de rozekwarts het volledige gebied rond het hartchakra van Linda roze kleurt. De oorspronkelijke groene kleur is bijna verdwenen. De rozekwarts heeft het energieveld van het meisje veranderd.

Met deze foto’s, gemaakt met een fotonen-camera, heeft Karin Tag laten zien wat sommigen van ons kunnen voelen, rozekwarts heeft invloed op ons hartchakra. Ze heeft hiermee naar mijn mening prachtig mooi de vertaalslag weten vast te leggen naar een breed gedragen zintuig, namelijk zien.

Helaas ligt de fotonen-camera nog niet in elk schap, tot die tijd blijf ik mijn kristallen voelen en hou ik jullie hiervan  op de hoogte.

KLEINE KRISTALLEN VS. GROTE KRISTALLEN

Werken grote kristallen beter en krachtiger dan kleine kristallen?

Interessante vraag toch?

Want als dit klopt dan zouden we beter het formaat baksteen in onze broekzak of handtas kunnen stoppen dan knuffelstenen. En zouden mijn kristalleggingen als onprettig kunnen worden ervaren door de fikse gewichten op je lichaam.

Laten we eerst kijken naar hoe kleine en grote kristallen nu eigenlijk ontstaan.

In hun pure vorm ontstaan alle kristallen vanuit het vloeibare magma in de kern van onze aarde. Onder druk en door het verschuiven van aardplaten en -lagen beweegt de vloeibare massa richting de aardoppervlakte. In combinatie met processen als afkoeling, verhitting en stolling worden onderweg kristallen gevormd.

Gaat dit proces heel snel?

Dan zullen kleine kristallen ontstaan. Bij een traag proces, en denk dan echt aan miljoenen jaren, vormen zich grote kristallen.

Maar heeft het formaat invloed op de werking?

De werking van kristallen wordt vooral bepaald door de trillingsfrequentie en deze hangt af van het soort en type kristal. Het is dus niet zo dat hoe groter het kristal is hoe beter deze werkt. De grootte kan wel net heel subtiel een andere ervaring bieden.

Wat is een trillingsfrequentie eigenlijk?

Alles is energie, alles is onderdeel van een web van verbonden elektromagnetische trillingsfrequenties. Dit web verbindt alle atomen en deeltjes in het universum. Het is een dans van atomen, elektronen, fotonen en elektromagnetische velden.  Alles is met elkaar verbonden en vindt zijn weg door ons Universum. Een trillingsfrequentie is de beweging van atomen en deeltjes door energie. Een atoom dat sneller beweegt heeft een hogere trillingsfrequentie dan langzamer bewegende atomen. Tijdens het vormingsproces van kristallen, onder immense druk, zoeken de beschikbare atomen een verbinding met elkaar in een zo klein mogelijke ruimte.  De atomen worden op die manier heel geordend gerangschikt, in kristallijne roosters. De wijze waarop deze atomen kunnen bewegen is daarmee vastgelegd en dus ook een uiterst constante  trillingsfrequentie. De atomen zijn immers onderdeel van een bijzonder geordend systeem, de kristallijne rangschikking van het kristal.

Afhankelijk van welke atomen op het moment van ontstaan aanwezig zijn vormen zich verschillende kristalsoorten. Kwarts is het meest voorkomend, de basis bestaat uit siliciumoxide. Zijn er andere atomen aanwezig dan ontstaan er andere verbindingen en kristallen, de trillingsfrequentie is dan ook anders. Er zijn immers andere atomen, verbindingen en kristalroosters aan de orde, die dan ook anders bewegen.

Hoe kies je nu het juiste formaat kristal?

Je kunt je voorstellen dat grote kristallen kostbaar zijn, ze zijn zeldzaam en het delven ervan is een tijdrovende precisie-klus. Ze hebben een hoge decoratieve waarde, je kunt een groot kristal een mooi plekje in je huis of tuin geven.

Daarentegen kunnen kleine kristallen weer gemakkelijk gebuikt worden voor kristalleggingen of om bij je te dragen. Stem de grootte vooral af op het doel waarvoor je het wilt gebruiken. Gebruik je gevoel en kies een formaat dat goed aanvoelt voor jou.

MIDWINTER

DE NATUUR IS EEN WIJZE LEERMEESTER.

MIDWINTER

De langste nacht.

De kortste dag.

Een keerpunt.

Planten en zaden lijken dood of inactief, echter omdat we het niet kunnen zien is het niet zo dat er niets gebeurt. De verandering vindt binnenin plaats.

Dit weerspiegelt op zijn mooist de innerlijke reis die wij tijdens de midwinterzonnewende kunnen maken.

Wees stil en keer naar binnen.

Wees je bewust.

Groei van binnenuit.

Kijk naar de horizon.

Verwonder je.

Neem je tijd.

De zon laat zich vanaf nu elke dag iets langer zien.

Waardeer het licht in je en om je heen, verwelkom het.

Het is een prachtig moment om te vieren met je eigen kleine rituelen.

  • Brand een kaars.
  • Reinig je huis met wierook of (witte) salie, zelf gebruik ik hiervoor mijn healing-energie.
  • Laat gaan wat je niet langer dient en maak ruimte voor nieuwe dingen die gaan komen. Creëer nieuwe doelen en schrijf ze op. Omarm een nieuw hoofdstuk.
  • Mediteer, gebruik eventueel kristallen. Bergkristal, sneeuwkwarts en howliet (de koude steen) passen hier goed bij.
  • Vier je prestaties, klein of groot.
  • Maak versieringen voor je huis, een dennenkrans aan je deur of een sinaasappel met kruidnagels.

Breng licht aan in de duisternis.

Fijne midwinterzonnewende allemaal.

IF YOU CAN’T GO OUTSIDE GO INSIDE

Precies een jaar geleden vloog ik naar Riga voor een opera-/balletreis.

Het was mijn eerste reis na mijn hersenbloeding en ik was zo blij om deze, voor mij nieuwe, stad te zien.

Om lekker te eten en te drinken.

Om de Art Nouvea van deze prachtige stad te bewonderen.

Om opera’s te bezoeken die ik nog nooit had gezien.

Ook was het spannend, want hoe zou ik al deze prikkels gaan ervaren?

Ik was een mooi gedeelte hersteld, maar ik bedoel:

Vliegen.

Een reisschema.

4 uur Wagners Tannhäuser.

Nieuwe mensen ontmoeten.

Gelukkig deelde ik de hotelkamer met een lieve vriendin en was de reis georganiseerd door een bevriende reisleider.

Vertrouwd dus, ik durfde het aan.

En wat heb ik een geweldige tijd gehad, die ik natuurlijk moest bekopen toen ik weer in Nederland was, het was het meer dan waard.

Wegens andere omstandigheden was dit mijn eerste reis in vijf jaar, life happens right? Dus ik heb XL-genoten.

Door wat mij twee jaar geleden overviel heb ik een prachtige reis naar binnen gemaakt.

Acceptatie.

Leren doseren.

Vertrouwen hebben en houden.

Verrast zijn door vrienden die ik heb en had.

Doorzetten in kleine stapjes.

En vooral zo dankbaar zijn dat ik leef.

Zien en voelen dat dit ook een heel volwaardig leven is,  een leven zonder te veel drukte en poespas, heerlijk.

Door dit proces zijn de effecten van COVID-19 voor mij veel  minder indringend.

Ik was al gewend aan een levensstijl zonder veel prikkels, dicht bij  huis en met minder mensen om mij heen.

COVID-19 overvalt ons, net als mijn hersenbloeding mij 2 jaar geleden.

Het gaf mij de kans om nieuwe kanten van mijzelf te ontdekken.

Mij zelf opnieuw uit te vinden.

Nieuwe wegen en manieren te zoeken die voor mij werken.

Om dankbaar te zijn voor zo ontiegelijk veel kleine dingen.

En vooral om heel veel van mijzelf te houden ❤.

Wat brengt het jou?